Staffordshire

Nog zo'n passie....Staffordshire Terriers!

Het zal in begin jaren '90 geweest zijn dat ik regelmatig een klant met een Engelse Staffordshire-bullterrier in de winkel kreeg en vanaf het eerste moment dat ik haar honden zag was ik onder de indruk van de opgewektheid en het speelse karakter van dit ras, terwijl er op dat ogenblik toch een redelijk negatief stempel lag op alles wat volgens "de kenners "op een pitbull leek.

De Engelse Staffordshire-bullterrier welke ik op dat moment in de winkel kreeg was Power van de kennel " van de Geringoya's" uit Sijbekarspel en dat zou later de moeder blijken van mijn eerste stafford, Mister Jack van de Geringoya's een geweldige en super sociale hond waar ik ruim 15 jaar heel veel plezier van heb gehad Jack was in veel opzichten een bijzondere hond, een allemans vriend, super sportief (hij liep tot 15 jaar oud gewoon kilometers mee naast de fiets) en supermakkelijk met alle andere huisdieren en alle katten in de buurt. 

Na Jack kwam onze volgende hond maar dan een maatje groter, namelijk de American-Staffordshire terrier "Frozen-Flame Buffalo Bill", en dus voor ons en de klanten gewoon Frozen. Ik heb bewust voor deze hond en z'n type gekozen omdat ik met onze stafford bull-terrier Jack op een groot aantal shows ben geweest en daar regelmatig Chasqui honden heb zien showen, dit type American-Staffordshire terrier sprak me meteen erg aan en dan kreeg we ook nog heel regelmatig "Chasqui Indian Dingo" in onze winkel en bij het zien van dit soort top honden raak je vanzelf in de ban van het ras. Op het moment echter dat ik aan een nieuwe hond toe was, had de fokker van deze honden geen pups en ook had hij er voorlopig geen in de planning, dus we zochten verder en kwamen zo bij Wendy en Pepijn van de kennel "FrozenFlame" in Boxtel terecht welke de eigenaars bleken te zijn van de American Stafford "Chasqui -Tinto Verano", en de planning was een combinatie met de reu "Ch. Chasqui King Gizmo", een absolute topper in het ras en alle twee honden uit die zelfde Chasqui-lijn, zo had ik toch mooi het type hond welke ik zocht en ook nog een van de laatste pups uit Ch.Chasqui King Gizmo...! De toekomst zal uitwijzen hoe onze FrozenFlame-Buffalo Bill zich ontwikkeld maar we hebben er het volste vertrouwen in. Voor ons is het nu al een absolute TOPPER...!

Contact

072 52 09 603

Westerweg 20
1815 DE Alkmaar

info@prodier.nl

Like onze facebook